26.06.2019

Kunststeen met of zonder voegen?

Naast alle opties van gereconstrueerde gevelstenen die voor u beschikbaar zijn, kunt u ook uw gereconstitueerde steen met of zonder naden kiezen. Als u kiest voor samengestelde stenen met voegen, moet u verschillende dingen in beschouwing nemen: de soorten naden, hun kleur en hun kwaliteit

Ontdekken
  • ALGEMEEN

  • Ik ben :
  • Jouw project

  • PROJECT GEPLAND VOOR:

De soorten voegen:

Zoals u weet dienen voegen om de ruimte te vullen tussen iedere steen of steenstrip. Er zijn vier soorten voegen, die elk verschillen op het vlak van de diepte die ze vrijlaten tussen iedere steen.

 1. De verdiepte voeg: deze voegen laten veel ruimte voor het reliëf van steenstrips.
 2. De licht verdiepte voeg: deze voeg wordt het vaakst gebruikt en ziet eruit zoals die van uw tegelwerk. Zoals de naam aangeeft, maakt deze voeg het mogelijk om de vorm van de kunststenen of steenstrips licht te benadrukken.
 3. De platvolle voeg: dit type voeg komt net iets boven het oppervlak van de steen of de steenstrips uit. Deze voeg heeft vaak dezelfde kleur als de kunststeen om een harmonieus resultaat te verzekeren. Hij ziet er wat klassieker en ruwer uit.
 4. De geborstelde en gekamde platvolle voeg: dit is een dikke voeg die tot over de rand van de stenen komt. De voeg moet met een borstel of kam afgewerkt worden. Hij verleent het oppervlak een nog ouder en ruwer aanzicht.

Afhankelijk van het esthetische resultaat dat u wenst te verkrijgen, zult u dus een keuze moeten maken uit deze 4 opties. Het effect kan in ieder geval in een eerder stadium verkregen worden (tijdens het productieproces van de steen in het geval van kunststeenplaten). Indien u het eindresultaat echter maximaal mogelijk naar uw eigen hand wil zetten, kunt u ervoor kiezen om steenstrips te plaatsen zoals u het wenst, in functie van het type voeg dat u het meest aanspreekt. In beide gevallen kan het om een gelijkmatige of ongelijkmatige voeg gaan, een die meer verticaal of horizontaal geaccentueerd is, … met diverse en gevarieerde esthetische resultaten tot gevolg.

De kleur en de kwaliteit van de voegen:

Net zoals bij kleursteen kunnen voegen ook in tal van kleuren voorkomen dankzij de onbeperkte mogelijkheden om soorten zand te mengen. 

U heeft het wel begrepen, het gaat om iets wat men niet over het hoofd mag zien, in het bijzonder als we kijken naar de kwaliteit om de levensduur van uw muur te verlengen.

Zorg ervoor dat u informatie inwint

Al deze zaken worden na afspraak met Georges besproken in de showroom van GCR Stone in Gembloux. Hij zal u wegwijs maken in de wereld van kunststeen met of zonder voeg, of die van de steenstrips. Maar dat is niet alles, Georges kan ook vakmannen-metselaars aanraden die de stenen voor u zullen komen plaatsen.