Onze Steenstrips

Steenstrips, het ideale alternatief voor natuursteen

Ontdekken
  • ALGEMEEN

  • Ik ben :
  • Jouw project

  • PROJECT GEPLAND VOOR:

MET ONZE STEENSTRIPS ZET U UW GEVEN HELEMAAL IN DE KIJKER

 

De gelijkenis tussen steentrips en natuursteen is evident. Dit is waarom we ze steeds vaker te zien krijgen op binnenmuren, gevels, schoorstenen, vloeren, enz.
Steenstrips zijn op vele vlakken een uitstekend alternatief voor natuursteen, en bieden daarnaast een tal van voordelen:

FINANCIEEL ASPECT

Onze steenstrips zijn uiteraard goedkoper dan natuursteen en daarbij gemakkelijker en sneller te plaatsen.

Dit zorgt voor een aanzienlijke tijdwinst bij de plaatsing, dus zowel gunstig voor de duur van de werken, maar eveneens voor de totaalprijs.

 

ONDERHOUDSGEMAK

Aangezien steenstrips grotendeels bestaan uit beton kan u ze indien nodig reinigen met een hogedrukreiniger.

Doe dit echter wel met lage druk om de stenen niet te beschadigen. De steenstrips zijn behandeld tegen UV-stralen en zullen na verloop van tijd een patina krijgen.

Een bekleding met steenstrips is een stevig en duurzaam alternatief!

 

ONBEPERKTE MOGELIJKHEDEN

De mogelijkheden van kunststeen zijn onbeperkt: u kiest zelf het uiterlijk, de afwerkingen en de kleuren à la carte.

Ons gamma aan kunststenen is erg uitgebreid: in functie van het mengsel dat gebruikt werd voor de samenstelling en de gebruikte modellen voor de vormgeving kan de steen er op oneindig veel manier uitzien, zowel op het vlak van de vorm, de oppervlakten, de textuur, de kleuren en de schakeringen.

Zowel voor renovatie-, bouw-, als decoratieprojecten beschikt u dus over een brede waaier aan kunststenen die uw verwachtingen zullen kunnen inlossen. Of het nu gaat om de decoratie van uw interieur, om een buitengevel, een schouw, een tuinmuur of zelfs een houtskeletbouw die bekleed moet worden, alle stijlen en kleuren bestaan voor zowel de kleinste als de grootste oppervlakten.

BESTENDIGHEID

Onze kunststenen zijn van hoge kwaliteit en dankzij hun bestendigheid tegen weersinvloeden en vuur gaan ze buitengewoon lang mee.

UV-stralen hebben maar weinig invloed op de kleuren van de stenen en ze zijn ongevoelig voor vorst/dooi en hoge temperaturen. Hun soliditeit werd speciaal ontworpen met het oog op duurzaamheid om tegen de grillen van het weer bestand te zijn.

Iedere kunststeen wordt laboratorisch getest en biedt garantie tegen slechte weersomstandigheden en thermische schokken, wat leidt tot een uitstekende levensduur. Dankzij de hoge weerstand en de dichte en compacte samenstelling ervan is het een uiterst kwalitatief en duurzaam product.

Onze producten voldoen eveneens aan alle vereisten en de geldende Europese regelgeving. Dit wordt gecertificeerd door externe instanties die op regelmatige tijstippen audits en controles uitvoeren bij onze leveranciers;

ISOLEREND en praktisch

In tegenstelling tot natuursteen bieden steenstrips ook warmte- en geluidsisolatie. De steenstrips verbeteren de energie-efficiëntie van de woning, zorgen voor betere resultaten qua duurzame constructies en dragen bij tot een verminderde CO2-uitstoot.

Het plaatsen van de steenstrips is een heel pak gemakkelijker dan natuursteen. Zowel qua plaatsingsbasis als qua dikte van de steen. De steentrips zijn 3 tot 5 cm dik, in tegenstelling tot natuursteen dat veel volumineuzer zal zijn.

 

ECOLOGISCHE ASPECT

Kijk naar onze steenstrips en je ziet puur natuur! Aangezien ze gemaakt worden van allerhande steenagglomeraat, is het verlies aan grondstof zeer bepekt en worden de natuurlijke hulpbronnen bewaard. De materialen die worden gebruikt voor de samenstelling van de steenstrips zijn tenslotte 100% recycleerbaar, aangezien deze eindeloos kunnen omgevormd worden.

Wij zorgen eveneens voor het optimaliseren van het vervoer van onze producten, uit respect voor het milieu. Kiezen voor onze steentrips is dus een duurzame en verantwoorde keuze.

 

Steenstrips - Alternatief of natuursteen

Steenstrips of natuursteen: verschillen en vergelijkingen

Steenstrips zijn het goedkope en praktische alternatief bij uitstek voor natuursteen, en bieden daarbij heel wat opmerkelijke voordelen :

 • Wanneer steenstrips correct geplaatst zijn, is de onderscheiding met natuursteen zeer moeilijk te bepalen.
 • De steentrips zijn veel lichter dan de natuursteen. De dikte van de strips varieert tussen de 3 en 5 cm. Afhankelijk van het gekozen model, varieert het gewicht tussen de 30 en 40kg per m².
 • In tegenstelling tot natuursteen, is er geen specifieke fundering te voorzien. De steentrips worden direct op het isolatiemateriaal van de woning aangebracht (of elk ander type wand), wat de plaatsing veel eenvoudiger en polyvalent maakt.
 • Steenstrips zijn goedkoper en in grotere hoeveelheden beschikbaar. De plaatsingskosten zijn uiteraard goedkoper aangezien de stenen vele lichter zijn.
 • Het is eveneens makkelijker om verschillende soorten steenstrips te mengen. U keuze kan dus volledig gepersonaliseerd worden in functie van uw wensen. Het verfraaien van uw gevel, het verbouwen van uw woonkamer, het renoveren van uw keuken of uw badkamer met een “Nature Touch”… alles is mogelijk met onze steenstrips!