21.05.2019

De polyvalentie van kunststeen

Bouwen, renoveren of decoreren: kunststeen kan voor ieder type project gebruikt worden. Het verleent een woning een authentiek en traditioneel aspect, maar daar blijft het zeker niet bij. Ontdek samen met ons alle mogelijkheden van kunststeen!

Ontdekken
    • ALGEMEEN

    • Ik ben :
    • Jouw project

    • PROJECT GEPLAND VOOR:

Polyvalentie

Kunststeen kan gemaakt worden op basis van om het even welk agglomeraat van stenen, waar pigmenten aan worden toegevoegd. In functie van de samenstelling van deze pigmenten, de mogelijke mengsels en gebruikte mallen, zijn er oneindig veel mogelijkheden op het vlak van vorm, kleur en aanzicht!

Men denkt vaak aan de mogelijkheid om muren eruit te laten zien alsof ze van steen zouden zijn, maar met kunststeen kan men ook hout of baksteen nabootsen. Van een rustieke en chique look tot een modern en urban ontwerp, voor ieder project bestaat een ideale kunststeen.

Van een kleine afwerking tot een volledige bekleding

Bekledingen uit kunststeen zijn erg polyvalent. Ze kunnen verwerkt worden in een groot bouw- of renovatieproject en kunnen op alle soorten dragers (nieuwe of oude) gebruikt worden.

Bovendien kan kunststeen perfect gecombineerd worden met andere materialen zoals hout, pleister of kunststeen.

Oud of nieuw

Kunststeen vormt een harmonieus geheel met tal van architecturale stijlen: van hedendaagse huizen tot de meest klassieke, zonder houten woningen te vergeten. Terwijl kunststeen aan sommige gebouwen een oude, traditionele en authentieke look geeft, kan het er andere woning net modern, hedendaags of zen laten uitzien.

Het maakt de ruimten in ieder geval gezellig en warm door er meer diepgang en reliëf in te steken. Kiezen voor kunststeen, dat betekent uw leefruimte voor geen al te gekke bedragen een verfijnde uitstraling geven.

Binnen of buiten

Kunststeen is niet poreus of glad en kan dus buiten gebruikt worden (als onlosmakelijk of integraal deel van uw gebouw) of binnenin als louter decoratief element. Het mag niet verwonderen dat kunststeen de laatste jaren een echte trend is geworden! 

Enkele concrete voorbeelden van projecten uit kunststeen :

U kunt kunststeen gebruiken:

– Om uw badkamer te versieren 

– Om een schouw of de muur van een kamer te verfraaien

– Als tegel voor uw binnenvloer of buiten in de tuin en voor het terras (zie ons artikel over tegelwerk)

– Om de rand van een (binnen- of buiten)zwembad te betegelen of te versieren 

– Om uw gevel deels of volledig een unieke uitstraling te geven 

– Om een scheidingsmuurtje te bouwen 

 

En u ? Wat is uw project ?

Contacteer ons om van onze expertise en ons advies te genieten !