10.07.2019

Tegels in kunststeen

Heeft u al gedacht aan kunststeen voor uw binnen- en buitentegels? Hieronder vindt u er enkele argumenten voor

Ontdekken
    • ALGEMEEN

    • Ik ben :
    • Jouw project

    • PROJECT GEPLAND VOOR:

Perfecte imitatie en ruime keuze

Deze tegels zijn bestand tegen vorst en kunnen in het algemeen zowel binnen als buiten geplaatst worden indien ze niet glad zijn. Naast een vrij gelijkmatig aanzicht (gladde zijde, rechte rand) kunnen ze er ook helemaal anders uitzien: denk maar aan grote oude tegels met versleten randen of vloerplannen zoals Romeins verband, stenen voegen, etc. Voor iedere referentie zijn er wel tot een tiental mogelijkheden. Daar komen nog eens verschillende formaten en kleuren bovenop. Met tegels in kunststeen is alles mogelijk ! 

Stevig en ecologisch

Dankzij de homogeniteit en de dichtheid van onze stenen zijn de tegels bestand tegen schokken, weer en wind en temperatuurschommelingen. Bovendien wordt bij het productieproces respect getoond voor de natuurlijke hulpbronnen. Kunststeen is immers het resultaat van een innovatief ontwerp: hun minerale samenstelling komt tot stand op basis van natuursteen en/of vulkanisch gesteente. Deze materialen zijn 100% recycleerbaar. Ten slotte worden al onze stenen gewaarborgd voor tientallen jaren (gaande van 30 tot 50 jaar).

Bord de piscine en pierre reconstituée acl madeira deck classic couleur sable
Salon avec un dallage en pierre de parement acl romano clair

Gemakkelijk te onderhouden

Net zoals bij tegels is het oppervlak ervan eenvoudig te reinigen met een zeepoplossing. Vermijd het gebruik van zure reinigingsmiddelen of hogedrukreinigers die op een te korte afstand van het oppervlak gebruikt worden. Dit zou de tegels namelijk kunnen beschadigen.

Aan te brengen zoals elk ander tegelwerk

Aan de te bekleden oppervlakte moet ongeveer 5% toegevoegd worden zodat men rekening kan houden met de versnijdingen. De algemene richting hoe het plaatsen zal gebeuren moet ook bepaald worden. Daaruit vloeien het vertrek- en eindpunt voort (tegenover een uitweg) alsook de plaats van de versnijdingen (waar ze het minst zichtbaar zijn), met behulp van een vloerplan. In de meeste gevallen wordt er afgelijnd op twee loodrechte merktekens die met een meetsnoer getrokken worden.

Als de muren echter mooi recht zijn, is er niets dat verhindert om te starten aan de rand van een ervan of tegen een trap. Tussen de verschillende tegels en aan de rand met de vloer moet telkens 1 cm vrijgelaten worden voor de voegen..

Professionele opvolging

Maak een afspraak in de showroom met Georges, waar u alle tegels zult kunnen zien en aanraken. Georges zal in de eerste plaats naar uw wensen en verlangens luisteren om u zo goed mogelijk te kunnen adviseren bij uw project. Voor het plaatsen van de tegels kan Georges u eventueel ook doorverwijzen naar een van onze partneronderneming.