Kunststeen

Kunststeen, het alternatief voor natuursteen

Ontdekken
  • ALGEMEEN

  • Ik ben :
  • Jouw project

  • PROJECT GEPLAND VOOR:

Met kunststeen kunt u uw gevel helemaal in de kijker zetten.

 

De gelijkenis met natuursteen is sprekend. Daarom zien we het steeds vaker terugkomen op muren, gevels, schoorstenen, vloeren, etc. Dankzij het specifieke karakter van kunststeenis het een uitstekend alternatief voor natuursteen en biedt het tal van voordelen:

FINANCIEEL

De aankoopprijs ligt bij aanvang wat lager en daarnaast is kunststeen gemakkelijker en sneller te plaatsen.

Het zorgt voor aanzienlijke tijdwinst bij de plaatsing, wat niet enkel gunstig is voor de duur van de werken, maar ook voor de totaalprijs ervan.

ONDERHOUDSGEMAK

Aangezien kunststeen grotendeels bestaat uit beton kunt u de steen indien nodig reinigen met een hogedrukreiniger.

Doe dit echter wel met lage druk aangezien u de steen anders kunt beschadigen.

Kunststeen is behandeld tegen UV-stralen en zal met de loop der tijd eenvoudigweg patina krijgen.

Een bekleding met kunststeen is een stevig en duurzaam alternatief!

ONBEPERKTE MOGELIJKHEDEN

De mogelijkheden van kunststeen zijn onbeperkt: u kiest zelf het uiterlijk, de afwerkingen en de kleuren à la carte.

Ons gamma aan kunststenen is erg uitgebreid: in functie van het mengsel dat gebruikt werd voor de samenstelling en de gebruikte modellen voor de vormgeving kan de steen er op oneindig veel manier uitzien, zowel op het vlak van de vorm, de oppervlakten, de textuur, de kleuren en de schakeringen.

Zowel voor renovatie-, bouw-, als decoratieprojecten beschikt u dus over een brede waaier aan kunststenen die uw verwachtingen zullen kunnen inlossen. Of het nu gaat om de decoratie van uw interieur, om een buitengevel, een schouw, een tuinmuur of zelfs een houtskeletbouw die bekleed moet worden, alle stijlen en kleuren bestaan voor zowel de kleinste als de grootste oppervlakten.

BESTENDIGHEID

Onze kunststenen zijn van hoge kwaliteit en dankzij hun bestendigheid tegen weersinvloeden en vuur gaan ze buitengewoon lang mee.

UV-stralen hebben maar weinig invloed op de kleuren van de stenen en ze zijn ongevoelig voor vorst/dooi en hoge temperaturen. Hun soliditeit werd speciaal ontworpen met het oog op duurzaamheid om tegen de grillen van het weer bestand te zijn.

Iedere kunststeen wordt laboratorisch getest en biedt garantie tegen slechte weersomstandigheden en thermische schokken, wat leidt tot een uitstekende levensduur. Dankzij de hoge weerstand en de dichte en compacte samenstelling ervan is het een uiterst kwalitatief en duurzaam product.

Onze producten voldoen eveneens aan alle vereisten en de geldende Europese regelgeving. Dit wordt gecertificeerd door externe instanties die op regelmatige tijstippen audits en controles uitvoeren bij onze leveranciers;

ISOLEREND en praktisch

In tegenstelling tot natuursteen biedt kunststeen ook warmte- en geluidsisolatie. Kunststeen verbetert de energie-efficiëntie van de woning, zorgt voor betere resultaten van duurzame woningen en draagt bij tot minder uitstoot in de lucht.

Voor de plaatsing van kunststeen worden technische oplossingen gehanteerd die veel minder ingrijpend zijn dan bij natuursteen, meer bepaald wat betreft het type geraamte waarop de steen geplaatst wordt, maar ook op het vlak van de dikte. Terwijl natuursteen erg breed is, ligt de dikte van kunststeen niet hoger dan 3 tot 5 cm.

ECOLOGISCH

Iedere kunststeen wordt door de natuur geïnspireerd. Aangezien ze bovendien gemaakt kunnen worden van om het even welk agglomeraat van stenen, wordt het verlies aan grondstoffen beperkt en blijven de natuurlijke hulpbronnen bewaard. Ten slotte zijn de materialen die gebruikt worden voor de samenstelling ervan voor de volle 100% recycleerbaar aangezien ze eindeloos omgevormd kunnen worden.

Het transport van deze stenen wordt eveneens geoptimaliseerd om de koolstofvoetafdruk te beperken. Dit alles maakt van kunststeen een duurzame en verantwoorde keuze.

Kunststeen of natuursteen: verschillen en vergelijkingen

Kunststeen is het goedkope en praktische alternatief bij uitstek voor natuursteen. Het biedt heel wat opmerkelijke voordelen:

 • Indien het goed aangebracht is, is het moeilijk om kunststeen van natuursteen te onderscheiden. Op esthetisch vlak worden ze haast met elkaar verward.
 • Kunststeen is veel lichter dan natuursteen. De dikte varieert tussen de 3 en 5 cm. Het gewicht ervan varieert tussen de 30 en 40 kg per m² afhankelijk van de steen die gekozen wordt.
 • In tegenstelling tot natuursteen zijn dus geen funderingen nodig om kunststeen te plaatsen. Kunststeen wordt immers rechtstreeks op het isolatiemateriaal van de woning geplaatst of op ieder ander type drager. Het is dus polyvalent en veel eenvoudiger te plaatsen!
 • Het is minder duur bij aankoop en in grote hoeveelheid beschikbaar. De arbeidskosten voor het plaatsen van deze steen zijn daarnaast minder hoog aangezien de steen lichter is.
 • Mengsels zijn ook eenvoudiger dan bij natuursteen. Het is dus gemakkelijk om de keuze echt te personaliseren in functie van uw smaak en wensen. Zo zult u uw gevel kunnen verfraaien, uw woonkamer kunnen verbouwen, uw keuken kunnen renoveren of uw badkamer een natuurlijke touch kunnen geven. Met kunststeen doet u wat u wilt. Alles is mogelijk.