10.07.2019

Hoe wordt kunststeen gemaakt?

Découvrez comment est fabriquée la pierre reconstituée

Ontdekken
  • ALGEMEEN

  • Ik ben :
  • Jouw project

  • PROJECT GEPLAND VOOR:

De vervaardiging ervan

Kunststeen kan gemaakt worden op basis van om het even welk agglomeraat van stenen. De stukken steen worden daarbij fijngemalen en daarna vermengd met speciaal bindmiddel en andere additieven. Ze verbeteren de technische eigenschappen van het materiaal en maken het tegelijk zo sterk als beton. Door pigmenten toe te voegen aan het productiemengsel wordt voor een perfecte en evenwichtige kleur van elke steen gezorgd.

Het mengsel wordt vervolgens in mallen gegoten (er bestaan er tussen de 80 en 120 per familie). Deze zorgen ervoor dat de stenen hun uiteindelijke vorm en grootte krijgen. De mallen zijn exacte kopieën van natuurstenen aangezien deze als maatstaf dienen voor de vervaardiging ervan. De authenticiteit van de modellen en de vorm van de mallen maken het mogelijk om alle kleine details en nuances na te bootsen zodat de kunststeen er natuurlijk uitziet. Onze paletten zijn geïnspireerd op tal van plaatsen wereldwijd, waaronder België.

Aan het einde van het productieproces wordt op iedere steen een laatste keer met de hand kleur aangebracht. Dit zorgt voor een meer dan natuurlijk resultaat, zonder ooit maar twee identieke stenen te verkrijgen.

Wat zijn de voornaamste kwaliteiten van kunststenen ?

 1. De diversiteit : er is heel wat keuze aan stenen (maten, vormen, kleuren en structuren, steenstrips, met of zonder voegen, …).
 2. Een verhoogde duurzaamheid : het industriële proces om stenen na te maken en ze vorm te geven zorgt ervoor dat ze zeer goede technische eigenschappen meekrijgen. Dankzij hun dichtheid en homogeniteit zijn ze bestand tegen schokken, vorst en dooi en andere weersinvloeden.
 3. Het gebruik : Dankzij hun homogeniteit en dichtheid kan de steen simpelweg en met een ongeziene snelheid in gebruik genomen worden. Kunststeen kan immers op alle soorten schone en onaangetaste dragers geplakt worden. Bovendien is kunststeen lichter dan natuursteen en kan er daardoor eenvoudiger mee gewerkt worden.
 4. Ecologisch : kunststeen is 100% recycleerbaar. Bij de productiemethode ervan wordt gedacht aan de instandhouding van en het respect voor natuurlijke hulpbronnen. Bovendien werd gekeken naar de verpakking en het gewicht van de stenen teneinde hun transport te vergemakkelijken en de CO2-uitstoot in de atmosfeer te beperken.
 5. Een goede thermische en geluidskwaliteit : kunststeen verbetert de warmte- en geluidsisolatie van uw woning.
Pant de mur en pierre reconstituée acl royal

Bestaan er twee identieke kunststenen ?

Neen, iedere steen is uniek! Hij bestaat in verschillende vormen die gemodelleerd worden dankzij een enorme variëteit aan mallen. En om een zo natuurlijk mogelijk resultaat te verkrijgen, werken wij ook aan de kleur van de binnenkant van de mallen. Dit zorgt er allemaal voor dat elk van onze stenen een uniek karakter krijgt.

Hoe kunststeen onderhouden?

Voor de stenen, ook die die buiten geplaatst zijn, is geen specifiek onderhoud nodig. Indien u uw stenen toch wenst schoon te maken, kunt u dit het best doen met een zeepoplossing, een nylon- of schuurborstel. Wij raden u ook aan om geen agressieve oplosmiddelen te gebruiken.