10.07.2019

Hoe een kunststeen kiezen?

Kunststeen is zo polyvalent dat hij eenvoudig in gelijk welke ruimte van uw huis of de buitenkant ervan verwerkt kan worden. Of het nu gaat om het bedekken van de muur van uw schouw, een oppervlak in uw keuken, het aankleden van uw vloer of het decoreren van het exterieur: kunststeen geeft een verfijnde en moderne toets aan uw leefruimte. Ieder project zijn eigen kunststeen !

Ontdekken
    • ALGEMEEN

    • Ik ben :
    • Jouw project

    • PROJECT GEPLAND VOOR:

Voor elk project de gereconstitueerde steen !

Bovendien kan kunststeen perfect gebruikt worden voor tal van architecturale stijlen: van hedendaagse huizen tot de meest klassieke, zonder houten woningen te vergeten. Het mag dus niet verwonderen dat het in enkele jaren tijd een product is geworden dat tot een echte trend is uitgegroeid op het vlak van decoratie en bouw. Zoveel opties, maar welke steen moet u nu kiezen?

De keuze aan stenen

Wij hebben toegang tot meer dan 200 families van kunststenen. Elk van deze families bestaat uit 100 tot 120 formaten verschillende stenen, waarbij geen enkele identiek is! Iedere familie kan ook opgedeeld worden in verschillende kleuren. Voor de productie van grote hoeveelheden kunnen wij zelfs de tint van uw keuze op maat maken. De keuze aan stenen is dus erg ruim en we kunnen wel stellen dat er voor ieders smaak wat is !

Dankzij ons uitgebreide gamma aan beschikbare stenen, maten, kleuren en structuren wordt decoreren echt kinderspel. De enige beperking is die van uw verbeelding !

Pant de mur en pierre reconstituée rastone atlas
Pant de mur en pierre de parement acl siena

Stenen van zeer hoge kwaliteit

In het licht van deze brede waaier aan mogelijkheden kan het misschien moeilijk zijn om er net die kunststeen uit te halen die u gelukkig zal maken. Gelukkig beschikt
GCR Stone over een gamma stenen dat geselecteerd wordt op basis van belangrijke criteria op het vlak van kwaliteit, duurzaamheid en toegankelijkheid.

Toen Georges zich waagde aan het avontuur van
GCR Stone, heeft hij een detailstudie uitgevoerd waaruit bleek dat er veel kunststenen op de markt bestaan. Spijtig genoeg zien die stenen maar al te vaak van slechte kwaliteit. Bovendien is de informatie die aan klanten verstrekt wordt vaak onvolledig en komt deze helemaal niet overeen met de informatie die zij echt wensen en de verwachtingen die zij hebben.

Het is in het licht van deze dubbele vaststelling dat
GCR Stone besloten heeft om zich enkel en alleen te specialiseren in de verkoop van kwalitatieve kunststenen. Een echt voordeel voor de klant, die anders misschien door het bos de bomen niet meer zou zien. Daarom heeft Georges zich laten omringen door partners die kwaliteit bieden en waarmee hij een nauwe en hechte relatie onderhoudt, te beginnen met zijn partners die uitsluitend in Europa gevestigd zijn.

Ons advies

Ieder merk en hun collecties beschikken over een aantal technische fiches waarin alle nuttige informatie over de kunststenen opgenomen wordt: naam, afkomst, samenstelling, uitzicht, kleur, afmetingen, fysieke eigenschappen (vermogen om water te absorberen en dichtheid), mechanische eigenschappen (duurzaamheid, adhesie, brandwerendheid en geluidsisolatie) en uiteraard de prijs per vierkante meter.

Maar het is vooral Georges zijn beleid gericht op transparantie en praktisch advies dat de sleutel zal vormen om de kunststeen van uw dromen te vinden. Het volstaat dus om met Georges een bezoekje aan de showroom van GCR Stone in Gemblouw te plannen zodat u met hem alle mogelijkheden kunt bespreken en kunt genieten van zijn kundig advies.

Zodra we samen een eerste selectie hebben gemaakt, zullen wij u de steen aanraden met de beste prijs-kwaliteitverhouding in functie van de specifieke omstandigheden van uw project. Wij stellen voor u een volledig dossier samen waarin alles vermeld staat wat u moet weten zodat u een verstandige keuze kunt maken, zonder voor onaangename verrassingen te komen te staan.

Wil u meer weten of het verloop van het proces? Lees ons artikel over het klantentraject of contacteer ons.